Kerstfeest

Graag informeren wij u over enkele details, die van belang zijn om van de laatste vrijdag vóór de kerstvakantie een extra feestelijke dag te maken.

Alle kinderen wordt gevraagd om komende dagen een leeg, schoon, glazen potje zonder etiket of deksel mee naar school te nemen. Meerdere potjes mag ook, wellicht doet uw kind daar een klasgenoot een plezier mee. De potjes worden in de klas versierd, om uiterlijk donderdag de 17e weer mee naar huis te gaan. U voorziet het potje thuis van een LED-waxinelichtje (géén echt kaarsje alstublieft) en geeft het vrijdag mee aan uw kind.

ONS idee is om een feestelijke binnenkomst te creëren. Ziet u het ook voor zich? In de bomen op de schoolpleinen hangen lampjes, langs de paden naar de ingangen komen lichtsnoeren en uw kind(eren) loopt/lopen daar feestelijk gekleed met een brandend lichtje tussen. Dat geeft ’s morgens vroeg, als het nog donker is, een prachtig effect! De deuren gaan eerder open (8.00 uur voor de groepen 3-8 en 8.15 uur voor de groepen 1-2) om optimaal te profiteren van de duisternis en de brengtijden te spreiden.

De kinderen in de groepen 3-8 nemen een ontbijtje mee naar school. Dit mag best iets feestelijks zijn! Ze nemen in het kader van duurzaamheid ook hun eigen bord, beker en bestek mee, liefst in een apart tasje, waarin het weer “vies” mee naar huis genomen kan worden. Helemaal handig is het als dit tasje in een rugzak zit, waardoor de kinderen

hun handen vrij hebben om bij binnenkomst hun lichtje te dragen. Drinken mag mee, maar wordt ook op school verzorgd, evenals het 10-uurtje.

Na een sfeervolle kerstochtend zijn de kinderen van de groepen 3-8 om 12.15 uur vrij en de groepen 1-2 om 12.20 uur. En dan kan de kerstvakantie beginnen!

De leerkracht(en) van uw kind(eren) zal u verder informeren over zaken die specifiek voor die groep van belang zijn. Wij verheugen ONS op een mooie kerstviering!