Wie:

Sinterklaasviering
In de klassen
4 december

Ook al is alles anders dit jaar, Sinterklaas komt toch naar de Oranje Nassau School! Het zal wel gek zijn, geen intocht, maar de kinderen kunnen zeker ook dit jaar bij Sinterklaas op bezoek. Hij zal dit jaar beperkt door de school lopen (alleen even bij de bovenbouw) en verder op één plaats verblijven waar de kinderen hem kunnen bezoeken. Natuurlijk zijn er ook een paar pieten aanwezig. Het is de bedoeling dat de kinderen van de groepen 3 ‘s morgens op de gewone tijd naar dep 1 (kleutergebouw) worden gebracht.

Sinterklaasjournaal
Vanaf maandag 9-11 is het Sinterklaasjournaal weer te volgen via NPO 3 Zapp om 18.00 uur. Natuurlijk kijken we dit ook op school. U kunt de afleveringen terugkijken op www.sinterklaasjournaal.nl.

Schoen zetten
Op woensdag 25-11 mogen de kinderen van de groepen 1 t/m 4 hun schoen zetten, groepen 1-2 gebruiken hiervoor hun gymschoen. Wilt u uw kind voor deze dag een schoen meegeven voorzien van naam? De kinderen van groep 5 t/m 8 vinden iets lekkers in hun laatje.

Surprises
Op 18-11 trekken de kinderen van de groepen 5 t/m 8 een lootje. Zij maken voor het kind dat ze getrokken hebben een surprise en kopen een cadeautje van 5 euro. Het is de bedoeling dat de kinderen ook een gedichtje maken van tenminste vier regels. Vorig jaar waren er in sommige surprises vuurwerk-cadeautjes en zakken snoep verstopt. Dit is niet de bedoeling. Mocht er nog een klein beetje geld over zijn, kan er nog gedacht worden aan een gum of puntenslijper o.i.d. De kinderen brengen op donderdag 3 december ’s morgens hun surprise mee naar school in een afgesloten zak of verpakt in cadeaupapier. De naam voor wie het is, is niet zichtbaar: deze staat op de onderkant van de surprise dus niet op de verpakking! De surprises worden samen met de leerkracht naar de theaterzaal gebracht en gaan dus eerst mee de klas in. Dit jaar is er helaas geen surprisemuseum i.v.m. corona.

4 december
Op 4 december zullen Sinterklaas en de pieten op school zijn. De kinderen krijgen die dag pepernoten, een mandarijn en limonade. Als u denkt dat uw kind evengoed nog een 10- uurtje lust, mogen ze dat meenemen. Voor de bovenbouw geldt dat ze in ieder geval een eigen lunchpakket meenemen. We hopen op een leuk Sinterklaasfeest!