Wist u dat…

Er een geslaagde eerste les van het educatieprogramma is gegeven! Twee weken geleden is er op Oranje Nassau School gestart met het educatieprogramma van de pumptraQ. En het was een groot succes! De eerste les stond in het teken van sport, bewegen én 3D-printen. Op het schoolplein konden de kinderen in een gave BMX-clinic kennismaken met de pumptraQ! Binnen kregen ze uitleg over 3D-printen en konden ze onder begeleiding zelf een mini pumptraQ printen. Ook was er een hinkelbaan met uitleg over verschillende soorten plastic. Na afloop van de schooldag was het nog lang druk op het schoolplein. De pumptraQ bleef nog een tijdje liggen en er werd tot laat in de middag gefietst en gestept!

De komende weken gaat het educatieprogramma verder! Helaas zijn de lessen van 5 en 6 november door omstandigheden vervallen! Deze worden later in het jaar alsnog gegeven. Het is nog steeds mogelijk flessen in te zamelen en in te leveren bij de supermarkten. De statiegeld bon kan vervolgens worden ingeleverd in de daarvoor bedoelde inleverbussen en daarmee wordt direct een donatie gedaan voor de PumptraQ. De supermarkten die meedoen met dit project zijn de Lidl, Albert Heijn en de Vomar. Afgelopen dinsdag, 20 oktober, kregen wij de vraag wat de bedoeling is van het resterende verzamelde afval (denk aan plastic tassen, dopjes etc.). Uiteraard is het een mooie bijkomstigheid dat naast flessen ook ander plastic afval wordt ingezameld. We stimuleren dat, echter voor het doneren en daarmee het sparen voor de PumptraQ is voor nu gekozen om te richten op de plastic PETflessen en de bijdrage via het statiegeld. Dit heeft te maken met het feit dat de ontwikkeling van de PumptraQ met de mega 3D-printer op dit moment nog behoorlijk in ontwikkeling is. Het is daarom nog niet mogelijk het ingezamelde plastic uit Badhoevedorp een op een door te sturen naar de 3D-printer. Daarvoor zijn nog allerlei tussenstappen nodig en zo ver zijn ze helaas nog niet. Dus geen plastic meenemen naar school en lege statiegeldflessen inleveren bij de supermarkt. We hopen met dit project tevens de leerlingen te leren zo min mogelijk plastic te gebruiken! Een goed idee hierbij is om een beker mee naar school te nemen en geen pakje drinken. Dit scheelt al heel veel op de afvalberg.